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식품공학과 소개

학과소개

식품공학과는 학생들이 졸업 후 다양한 식품 및 식품 관련 분야(제품 개발, 생산, 품질 보증, 정부 정책, 검사 등)에서 활약할 수 있도록 식품 과학 및 영양의 다양한 측면을 교육합니다. 본 학과 졸업생은 식품의 생산, 저장 및 준비 기간 동안 원재료에 발생하는 다양한 과정을 개시, 통제 및 관리할 수 있게 됩니다.또한,정량적이며 공학적인 접근법을 통해 이러한 과정들이 인간의 건강에 어떠한 영향을 미치는지 고려할 수 있게 됩니다. 식품 과학 및 영양에 관한 고유지식뿐만 아니라 광범위한 융합지식을 통해 식품사슬(food chain)의 전 과정에서 발생하는 문제에 대해 혁신적인 해결방법을 제시할 수   있게 됩니다. 나아가 졸업생은 향후 관련 연구 분야에서 석사과정을 이수하게 될 경우 중요한 밑거름이 될 과학적 학습 태도를 습득하게 됩니다.
교과과정
Bachelor of Science Food Technology
YearTermCourse
BA1Term1 English: Intermediate and Upper Intermediate Level
The Living World 1: Origin, Evolution and Universal features of Life
Mathematics 1: Algebra and Analytical Geometry
Inorganic chemistry 1: Structure of Matter
Physics 1: Mechanics, Vibrations and Waves
Informatics 1: Structured Programming
Term2 Academic English
Inorganic Chemistry 2: Reactivity of Matter
Mathematics 2: Calculus
The Living World 2: Biodiversity of Plants and Animals – Phylogeny, Taxonomy, Morphology and Anatomy
Physics 2: Electricity, Magnetism and Optics
Informatics 2: Scientific Computing
BA2Term1 Organic Chemistry 1: Basic principles
Mathematics 3: Dynamical models
The Living World 3: Evolution, Biodiversity and Ecology of Microorganisms
Biochemistry
Molecular Biology and Genetics
Physics 3: Thermodynamics
Term2 Mathematics 4: Probabilistic Modelling
Molecular Biological Analysis
Organic Chemistry 2: Reactivity of Organic Compounds
Statistics
Physics 4: Electromagnetism and Optics
Economics and Marketing
BA3Term1 Chemical analytical methods
Food Legislation
Molecular Plant Physiology
Food Microbiology and Food Preservation
Food Chemistry
Optional course (elective or to be confirmed by program director)
Term2 @Home Campus Modelling and Simulation of Biosystems
Process Engineering 1
Process Technology
Entrepreneurship and Intellectual Property
Industrial and Research Project Management
Process Control
BA4Term1 Food Technology
Human Nutrition
Quality Management and Risk Analysis
Elective course from ET or MBT
Process Engineering 2
Food Colloids
Term2 Research Methodology and Project
Advanced chemical analytical methods
technology of animal food products
Technology of vegetable food products